Practices

HuLoHAUS in Cerdanyola del Vallès Spain

Share this Post:

Passive House Class A + was built for a family committed to maximum energy efficiency and green building on a plot acquired specifically to properly orient the building. The house has a rectangular wooden structure and thermal insulation of wood fiber and recycled cotton, and is comprised of 150m2 distrubuted between two floors. The house backs onto the north (street) and opens to the south and east (private garden), having openings with triple glass using solar radiation in winter, and overhangs and adjustable blinds that control the radiation during summer. A ventilation system as a single dual flow support serves for cooling and heating the inside. The architectural proposal was to be sober in simple shapes and finishes, but with high performance and environmental quality. The lifestyle of the future occupants and the world they would like to leave their children have been the main source of inspiration for the project.
The clients wanted a home with an energy consumption of zero or almost zero, with Passivhaus standard, and built with bioconstruction and local production materials as much as possible. It also has a protection system from electromagnetic waves, integrated in the coating of lime mortar, under the ceramic cover in the tops of windows and through special plaster boards in the bedrooms.a protection system of electromagnetic radiation (...)

Award labels

Additional documents

Available link languages