Learn

The Commission is in the process of updating some of the content on this website in light of the withdrawal of the United Kingdom from the European Union. If the site contains content that does not yet reflect the withdrawal of the United Kingdom, it is unintentional and will be addressed.

Struja karti: direktne emisije CO2 iz potrošnje električne energije u Europi

Share this Post:

Electricity Map Tomorrow project

Open source projekt, koji prikazuje emisije proizvodnje električne energije u Europi, zajedno s potencijalom za korištenje obnovljivih izvora energije.

 

U Electricity karti projekta has sveobuhvatnih podataka na interaktivnu kartu Europe, da se pokaže kako se struja distribuira diljem kontinenta, što izvora energije koriste se i koliko uglja je proizvedena u procesu formiranja. Putem gore-bi-Datum vremenskih podataka, ovaj alat također pokazuje da je trenutni potencijal za solarne i energije vjetra u pojedinim zemljama.

 

Obnovljivih Izvora Energije I Nuklearne

Živu kartu pokazuje koliko dioksida se vrši za stvaranje киловатта.

Na karti je prikazano kako Francuska spada među najmanje intenzivne proizvođača ugljika struje zbog svog fokusa na nuklearne energije, dok je Norveška računovodstva emisije kroz hidroelektrane.

Igranje s alatom možete naučiti kako vjetar i solarna elektrana je već postala važan dio энергобаланса u većini europskih zemalja.

 

Ugljen  i šejla

Vizualizacija također pokazuje da su Poljska i Estonija su neke od najintenzivnijih kontinenta korisnici ugljika električne energije.

Odabirom Poljska na karti možete vidjeti da je zemlja sada zavisi od ugljena za proizvodnju električne energije. Estonija je u osnovi koristi oil škriljca  do proizvodnju električne energije.

 

Obnovljivi Potencijal

Projekt koristi online vjetra i podaci o podlozi oblak, izračunati potencijal za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora.

Možete uključiti drečeći vizualizacije brzine i smjera vjetra u Europi, kao i sloj koji pokazuju trenutnu naoblake.

 

Prvi put je pokrenut u rujnu 2016 godine, kartica električne energije je i dalje raditi u napredak open poziv, inviter volontera, kako bi se s ideje, želje i poruke o pogreškama via projekta na github or Slackaccount.

Programeri su također u potrazi za više tokova podataka, kao i pomoć u optimizaciju koda alat.