Practices

The Commission is in the process of updating some of the content on this website in light of the withdrawal of the United Kingdom from the European Union. If the site contains content that does not yet reflect the withdrawal of the United Kingdom, it is unintentional and will be addressed.

A szélenergia a modern energiarendszerek elengedhetetlen része - Magyarországon is

Share this Post:

Copyright © 2020 Energiaklub | Original source here | Original author: Dr. Munkácsy Béla et al. | Published Date: 17/11/2020

 

Az Energiaklub átfogó elemzést készített a szélenergiában rejlő lehetőségekről 

 

A szélenergia a napjainkban elérhető technológiák közül a legkisebb környezeti terhelés mellett képes nagy mennyiségű villamos energia előállítására.

 

Az elmúlt száz évben kialakított energiarendszer fenntarthatatlan, mostanra egy sokkomponensű válság veszélyezteti az emberiség puszta létét, ezért elkerülhetetlen az energiarendszer mielőbbi radikális átalakítása.

 

A hatékonyság fokozása és a tudatosság javítása mellett a megújuló energiaforrások ésszerű felhasználása segíthet hozzá a lényegesen kisebb környezeti és társadalmi károkhoz.

 

Az Energiaklub ezért a legfrissebb tudományos eredmények feldolgozásával átfogó elemzést készített és önálló kutatást végzett a szélenergia alkalmazásáról Szélenergia a 21. században - és Magyarországon címmel, és a legfontosabb megállapításokat hét pontban foglalta össze.

 

Az Energiaklub Szélenergia a 21. században - és Magyarországon című elemzése itt érhető el>>

 

További információ

Dr. Munkácsy Béla projektvezető

munkacsy@energiaklub.hu