case studies

The Commission is in the process of updating some of the content on this website in light of the withdrawal of the United Kingdom from the European Union. If the site contains content that does not yet reflect the withdrawal of the United Kingdom, it is unintentional and will be addressed.

The Center for Sustainable Landscapes (CSL) is a 24,350-square-foot education, research and administration facility at Phipps Conservatory and Botanical Gardens, a public garden attraction in Pittsburgh, Pennsylvania, USA. Designed and built to generate all of its own energy while treating and reusing all water captured on-site, the first facility in the world to meet four of the world’s highest green construction standards- now adds the distinctive BREEAM Outstanding In-Use rating to its resume.  
Post date: 14 Dub 2020
Type: Věc

This 600 square-metre plot was used to erect a new service centre that would not only encompass a bank branch but also consultation rooms for customers and staff. Overall the building spans a total usable floor area of 1800 square metres. The energy consultant used dynamic computer simulations and local climate records to design the building and select materials.  
Post date: 14 Dub 2020
Type: Věc

Located between the Bank of England and St Paul’s Cathedral, Bloomberg’s new European headquarters occupies 3.2 acres and will provide approximately 1.1 million square feet of sustainable office space. Clad in traditional stone and bronze, the building is sympathetic to its context and will improve the surrounding public realm.   Innovation Highlights:  
Post date: 6 Dub 2020
Type: Věc

This is a project involving the transformation of an old farmhouse in the foothills of the Alps: the aim was to create a sustainable and (as far as possible) self-sufficient surplus-energy building.  The Langes Haus development should also be able to operate entirely on local renewables.  
Post date: 23 Bře 2020
Type: Věc

This extension to a School of Design & Environment building at the National University of Singapore is an outstanding example of a net zero-energy building (NZEB) in the tropics. The five-storey building is home to labs, design studios and workshops used by the departments of architecture and design. Construction of the building was optimised to facilitate lateral ventilation and comfortable natural light. An integral aspect of net zero-energy consumption is that conventional approaches to air conditioning have to be challenged.
Post date: 19 Bře 2020
Type: Věc

The university city of Freiburg is home to an innovative city hall that is now the biggest surplus-energy building in Europe. The building boasts outstanding thermal insulation that allows for low-temperature heating and high-temperature cooling. To minimise energy demand, the building is fitted with a ventilation system that uses heat recovery. The building is heated and cooled efficiently by using energy in the ground water.  
Post date: 16 Bře 2020
Type: Věc

As a visible sign of the shift from fossil fuels to renewable energies, a former coal silo and heating plant in Basel is covered with coloured PV modules. The entire site is under heritage protection, the remodelled building was required to match the style and colour scheme of the site.  
Post date: 11 Bře 2020
Type: Věc

In 2011, a detached house built in Mühltal outside Darmstadt in the 1970s became the first of its kind to be restored and converted into an ‘surplus energy’ house complete with electric vehicle technology.  Following the redevelopment, the building generates more energy than it requires. But this was not achieved by cramming the house full of new technology. It adheres to the highest interior standards and has a classic, timeless feel about it.  
Post date: 4 Bře 2020
Type: Věc

Mercado del Val is an iron market located within the old town of Valladolid. Its construction was completed in 1882. The rectangular floor plan is 120 meters long times 19 meters wide, with chamfered corners. It had stones for foundations and plinth and iron for the other elements. Natural ventilation was performed through openings covered by blinds of iron sheets.  
Post date: 20 Úno 2020
Type: Věc

The farmhouse was built in 1646 in log construction and was home of the painter Angelika Kaufmann. The living part of the house has been restored in 2008 and the affiliated barn was rebuild in 2013. The traditional renovation of the front building was done in the same architectural style as the existing.  
Post date: 19 Úno 2020
Type: Věc