case studies

The Commission is in the process of updating some of the content on this website in light of the withdrawal of the United Kingdom from the European Union. If the site contains content that does not yet reflect the withdrawal of the United Kingdom, it is unintentional and will be addressed.

The farmhouse was built in 1646 in log construction and was home of the painter Angelika Kaufmann. The living part of the house has been restored in 2008 and the affiliated barn was rebuild in 2013. The traditional renovation of the front building was done in the same architectural style as the existing.  
Post date: 19 Úno 2020
Type: Věc

1. GENERAL DESCRIPTION  
Post date: 12 Úno 2020
Type: Věc

The Biophilic Map is a databank for case studies which have implemented Biophilic Design at the core of their design process. Biophilic Design is known for its effects of indoor environmental quality and therefore on building users wellbeing.   The map recognizes exemplary projects in articulating and applying Biophilic Design principles to the built environment. The Biophilic Map is hosted by the International Living Future Institute’s Biophilic Design Initiative.  
Post date: 10 Úno 2020
Type: Tool

When Elobau conducted a study for its new production building, one key consideration was its energy vision: that if possible, the new facility should rely entirely on renewable energy. The brief was not just to see if it would be possible to achieve a positive primary energy rating, but also to be as autonomous as possible in terms of heating, cooling and electricity.  
Post date: 10 Úno 2020
Type: Věc

Built in 2019, the Eisbärhaus was designed as a passive building comprising two units. Building materials were selected according to guidelines provided by the Austrian environmental association Umweltverband Vorarlberger Gemeindehaus. All exterior walls consist of wooden timbers treated with cellulose to provide thermal insulation (layer thickness: 42cm).  
Post date: 5 Úno 2020
Type: Věc

The Aktiv-Stadthaus in Frankfurt am Main is the first large apartment building in a city to be built according to the Efficiency House Plus standard. The first residents moved in during the summer of 2015. The aim of its innovative energy concept is to generate more renewable energy over the space of a year than is used by the building itself.  
Post date: 28 Led 2020
Type: Věc

WorldGBC's interactive digital case study library map showcases some of the world’s most cutting-edge sustainable buildings. Each case study demonstrates enhanced performance in relation to health benefits or achieve net zero operational carbon, as verified by established certification schemes, rating tools or other third-party verification.  
Post date: 28 Led 2020
Type: Tool

This house is located in Schnersheim, a village of 750 inhabitants, 20 km away of the head of the Alsace Region, Strasbourg. The house is a former farm and is constructed on a light slope. The basement and two walls giving to the national road are in rubbles of sandstone and limestone. The storeys are timber-framed, filled with cob or hand-made bricks produced on site. It has a heated area of 350 m² on two storeys. The basement and the attic are not heated.
Post date: 21 Led 2020
Type: Věc

The Osram Building was originally built in 1953 as an office and warehouse for A/S Dansk Osram, i.e. a lightbulb manufacturer. The building was the first prefabricated building in Copenhagen, and it was built in shock concrete or shavings, as it is also called. The construction method was developed in Holland, and in involves includes powerfully shaking the concrete. The elements hereby get a very close and uniform structure.
Post date: 16 Led 2020
Type: Věc

The building is a symmetrical structure with two wings, which frame the forecourt of the Lazaristenkirche. The north wing was the subject of renovation. It dates from the late "Gründerzeit" period of 1884-1918, was built in 1904 and designed by architect Cajetan Miserowsky. The renovated building is located on the north side and has a predominantly south-facing orientation of the habitable rooms. The north side to the adjacent Sophienspital is a closed firewall. The narrow side to the west faces the private garden.  
Post date: 16 Led 2020
Type: Věc