Practices

The Commission is in the process of updating some of the content on this website in light of the withdrawal of the United Kingdom from the European Union. If the site contains content that does not yet reflect the withdrawal of the United Kingdom, it is unintentional and will be addressed.

Europska komisija: dobra praksa u području energetske učinkovitosti

Share this Post:

ec.europa.eu

Za održive, sigurne i konkurentne Europe

 

 

U studenom 2016 godine, Europska komisija je predstavila ekološki čiste energije za sve europljane paket, davanje prijedloga, koji pokazuju, da je čista energija u tranziciji je rast sektora u budućnosti, i da bi Europska Unija niska kao čiste energije tranzicije je promjena u globalnim energetskim tržištima.

 

U kontekstu ovog paketa, u ovom se dokumentu navode se primjeri najbolje prakse provedbe politike, razvoj tehnologija i investicije u oblasti energetske efikasnosti u svim sektorima i za svih 28 država članica.

 

 

Sadržaj

 

  • Međusektorske mjere usmjerene na podršku energetske učinkovitosti
  • Energetska efikasnost u zgradama
  • Energetske učinkovitosti u industriji, poduzetništva i usluga
  • Energetska učinkovitost proizvoda
  • Uspostavljanje prave javne politike
  • Osiguranje pristupa financiranju za ulaganja u poboljšanje energetske učinkovitosti

 

Energetska efikasnost u zgradama

 

Prema tom dokumentu, lekcije naučene u cijeloj Europi, naime, sljedeće:

 

  • Rekonstrukcija zgrade ima veliki potencijal za uštedu energije u Europi.
  • Poboljšanje energetske učinkovitosti zgrada može imati pozitivan utjecaj, ne samo u ekonomskom smislu, ali i u pogledu javnog zdravlja i sigurnosti kroz poboljšanje klime u prostoriji.
  • U rješavanju pitanja energetske učinkovitosti u zgradama može vam izazvati niz povezanih koristi, kao što su borba protiv siromaštva goriva.
  • Za poboljšanje energetske efikasnosti zgrada, potrebno je značajno poboljšati kvalitetu tehničke vještine. Trening i kola kvalifikacija mora osigurati da su kvalifikacije zaposlenika ići u korak s ofbuildings tehničke složenosti i elemente zgrade.

 

 

Veliki tijelo je dokaz za ovaj dokument uspješnih strategija i mjera, među ostalim dogovorene akcije za energetsku efikasnost Direktiva (ЕФД) i energetskim karakteristikama zgrada (epbd), u ОДИССЕЕ-МЮР projekta, koje su dizajnirane baze podataka za energetsku efikasnost aktivnosti i mjere politike u EU; i EEW3 projekt, koji je proizveo 10 konkretne primjere dobre politike prakse, od strane država članica koje pružaju tržišne povratne informacije od stručnjaka, poslovnih krugova, kao i lokalnih i regionalnih sudionika.

 

Projekti koji se provode u okviru horizonta "štednja energije-2020" poziva inteligentna energija za Europu (IOS) program i europske strukturne i investicijski fondovi program pripremili su mnoštvo primjera dobre prakse na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini. U građevinskom sektoru, na primjer, mnogi "Horizont 2020" i ИЭЭ projekte važne rezultate pokazati u smislu energetske efikasnosti i produktivnosti, posebno u popravak oblasti (uključujući projekte ОДИССЕЕ-МЮР, BUILD UPON, biskup, NeZeR, ZEBRA2020, prijelaz nula, Bim gore - povećanje energetske učinkovitosti na veliku potražnju, Ukupni koncept, COHERENO, Korak-2-sport, NEZEH, BUILD UP vještine itd.)

 

 

Za download dokumenta, molimo, posjetite odgovarajući Web-stranica Europske Komisije na link ispod.

 

Cm. također odgovarajuće BUILD UP objavljivanje uvođenje zaposlenika radnih dokumenata, koji su služili kao podloga za ovog dokumenta.