News & Events

Financiranje ulaganja u energetsku učinkovitost

Share this Post:

EUSEW 2017

Financiranje ulaganja u energetsku učinkovitost — žetva plodove i rješavanju povezanih rizika

 

 

Na sjednici, u organizaciji Generalni Директоратом energije (opća uprava za energetiku) s energetske učinkovitosti financijskih institucija grupe (EEFIG) i održat će se u četvrtak 22. lipnja (09.00 - 10.30) u okviru Tjedna održive energije EC 2017 politika konferencije. On je usmjeren na financiranje ulaganja u energetsku učinkovitost, Kao i prednosti i rizike povezane s takvim ulaganjima.

 

30. studenoga 2016 godine europska Komisija je objavio Pametne financiranja za "pametne" zgrade inicijative u okviru čiste energije za sve europljane paket. Inicijativa potiče učinkovitije korištenje javnih sredstava na temelju inovativnih rješenja za financiranje, pruža pomoć u razvoju projekta i podržava aktivnosti usmjerene na smanjenje rizika ulaganja u poboljšanje energetske učinkovitosti. Komisija i EEFIG usko surađivali, da biste promijenili percepciju rizika relativno ulaganja u poboljšanje energetske učinkovitosti. Pravi tehnički i financijski podaci su prikupljeni za tisuće projekata u području energetske učinkovitosti u Europi i dostupna javnosti kroz de-riskirajući energetski učinkovita Platforma – razvijen duboko, i vodič za procjenu ulaganja u poboljšanje energetske učinkovitosti.

 

Sastanak pod predsjedanjem Pavla Ходсон (DW energije). Nakon uvodne riječi, u EEFIG vrijednost i procjena razine rizika vodič za energetsku efikasnost za financije i investicije poslao (Stephen Fox, EnergyPro). EEFIG reporter (Peter Sweatman, klimatske strategije & partnera), a zatim objašnjava kako u ovom priručniku se uklapa u okvir politike, i kako je to povezano s drugim elementima pametan financija za "pametne" zgrade inicijativu i s drugim EEFIG inicijative, kao što su duboke bazi.

 

Drugi dio sastanka posvećen je raspravi o tome kako privući više privatnog financiranja ulaganja u poboljšanje energetske učinkovitosti. Govornici: Annie Деген-Невиль (UNEP FI), Катажина Dziamara Rzudcilo (poljski Regionalni Institut za financiranje razvoja), Тойво Miller (EBRD) i Isidoro Tapia (ЕИБ). Oni su razgovarali o vozača, koji uzrokuju ljudi da investiraju u energetsku učinkovitost i zašto financijske institucije mogu financirati energetsku učinkovitost. Oni su također predstaviti svoje poglede na one prepreke koje sprečavaju privlačenje investicija u poboljšanje energetske učinkovitosti i kako se oni mogu uspješno prevladati.

 

 

Za više informacija, molimo posjetite odgovarajući tjedna održive energije EC 2017 stranici na linku ispod.

Organiser:
DG ENER and EEFIG
Source Language:
English

Additional documents