News & Events

The Commission is in the process of updating some of the content on this website in light of the withdrawal of the United Kingdom from the European Union. If the site contains content that does not yet reflect the withdrawal of the United Kingdom, it is unintentional and will be addressed.

Financiranje ulaganja u energetsku učinkovitost

Share this Post:

EUSEW 2017

Financiranje ulaganja u energetsku učinkovitost — žetva plodove i rješavanju povezanih rizika

 

 

Na sjednici, u organizaciji Generalni Директоратом energije (opća uprava za energetiku) s energetske učinkovitosti financijskih institucija grupe (EEFIG) i održat će se u četvrtak 22. lipnja (09.00 - 10.30) u okviru Tjedna održive energije EC 2017 politika konferencije. On je usmjeren na financiranje ulaganja u energetsku učinkovitost, Kao i prednosti i rizike povezane s takvim ulaganjima.

 

30. studenoga 2016 godine europska Komisija je objavio Pametne financiranja za "pametne" zgrade inicijative u okviru čiste energije za sve europljane paket. Inicijativa potiče učinkovitije korištenje javnih sredstava na temelju inovativnih rješenja za financiranje, pruža pomoć u razvoju projekta i podržava aktivnosti usmjerene na smanjenje rizika ulaganja u poboljšanje energetske učinkovitosti. Komisija i EEFIG usko surađivali, da biste promijenili percepciju rizika relativno ulaganja u poboljšanje energetske učinkovitosti. Pravi tehnički i financijski podaci su prikupljeni za tisuće projekata u području energetske učinkovitosti u Europi i dostupna javnosti kroz de-riskirajući energetski učinkovita Platforma – razvijen duboko, i vodič za procjenu ulaganja u poboljšanje energetske učinkovitosti.

 

Sastanak pod predsjedanjem Pavla Ходсон (DW energije). Nakon uvodne riječi, u EEFIG vrijednost i procjena razine rizika vodič za energetsku efikasnost za financije i investicije poslao (Stephen Fox, EnergyPro). EEFIG reporter (Peter Sweatman, klimatske strategije & partnera), a zatim objašnjava kako u ovom priručniku se uklapa u okvir politike, i kako je to povezano s drugim elementima pametan financija za "pametne" zgrade inicijativu i s drugim EEFIG inicijative, kao što su duboke bazi.

 

Drugi dio sastanka posvećen je raspravi o tome kako privući više privatnog financiranja ulaganja u poboljšanje energetske učinkovitosti. Govornici: Annie Деген-Невиль (UNEP FI), Катажина Dziamara Rzudcilo (poljski Regionalni Institut za financiranje razvoja), Тойво Miller (EBRD) i Isidoro Tapia (ЕИБ). Oni su razgovarali o vozača, koji uzrokuju ljudi da investiraju u energetsku učinkovitost i zašto financijske institucije mogu financirati energetsku učinkovitost. Oni su također predstaviti svoje poglede na one prepreke koje sprečavaju privlačenje investicija u poboljšanje energetske učinkovitosti i kako se oni mogu uspješno prevladati.

 

 

Za više informacija, molimo posjetite odgovarajući tjedna održive energije EC 2017 stranici na linku ispod.

Organiser:
DG ENER and EEFIG
Source Language:
English

Additional documents