building envelope

The building is a symmetrical structure with two wings, which frame the forecourt of the Lazaristenkirche. The north wing was the subject of renovation. It dates from the late "Gründerzeit" period of 1884-1918, was built in 1904 and designed by architect Cajetan Miserowsky. The renovated building is located on the north side and has a predominantly south-facing orientation of the habitable rooms. The north side to the adjacent Sophienspital is a closed firewall. The narrow side to the west faces the private garden.  
Post date: 16 Jan 2020
Type: Case

Building Inspection – der Weg zu mehr Qualität am Bau?  
Post date: 8 Jan 2020
Type: News

The renovation of the Mayrhof in Trins combines several best-practice solutions in one project. In particular, the use of a newly developed façade system and an extension using a house-in-house concept allow architectural and building physics aspects to harmonise with each other. During intervention the most important things always kept in mind were the external appearance and the woodwork in the stube. The very individual shape of the external walls made much work on details necessary. The external wall paintings refers to the buildings history.  
Post date: 19 Dec 2019
Type: Case

Villa Castelli is a listed building from the 19th century located at the riverside of Lake Como (Italy). The owners set the ambitious goal of renovating the Villa, which had belonged to the family for about 140 years, to the lowest possible energy demand while maintaining the original use of the rooms and the external appearance. The renovation achieved a 90% energy demand reduction and a significant increase in comfort, demonstrating that also a listed building can become nZEB.  
Post date: 18 Dec 2019
Type: Case

This project was the refurbishment of an early 19th C croft house. 3-bay, single-storey and attic, rectangular-plan crofting cottage situated on high ground overlooking Braemar village in the Cairngorms National Park. Rubble with lime render and pointing. Corrugated-iron roof covering heather thatch.   NORTH ELEVATION: Timber lean-to porch to centre, breaking eaves with timber door to left side; windows flanking. Smaller single windows to S and W elevations.  
Post date: 18 Dec 2019
Type: Case

In the center of the "Poblenou" neighborhood of Barcelona, the "Koh" restaurant has been renovated, following the EnerPhit / Passivhaus protocol. "Koh" means "island" in Thai, and thus reflects the idea of ​​the owner, of creating a quality site in different aspects: quality of the food, quality of the interior design and quality of the interior environment.
Post date: 11 Dec 2019
Type: Case

Reaching a height of 160 meters, the Paris Court covers an area of approximately 110,000 m² and accommodates up to 8,800 people per day.   The large rectangular atrium develops over the entire height of the base, up to 28 meters. This space is completed by two smaller atriums to the south and north, connected to the ground floor by a large longitudinal corridor through the entire base, from north to south, for 160 meters.  
Post date: 28 Nov 2019
Type: Case

In October 2017, the municipality of Chauconin-Neufmontiers officially inaugurated the new premises of  "Marianne" school, an unprecedented educational extension for this town of 3000 inhabitants.  
Post date: 27 Nov 2019
Type: Case

April – November 2020 | Applications are now open!  
Post date: 20 Nov 2019
Type: News

All presentations will be online: live and on demand   The presentations will be broadcast live from the Conference center in Bern on 28 and 29 October. To avoid a potential conflict with your schedule, the presentations will continue to be available on-demand after the conference for a period of one year. This will enable you to be part of the conference even if you live in North America or Asia.   Why you should attend   In our webinar you will learn:
Post date: 25 Oct 2019
Type: Event