Practices

The Commission is in the process of updating some of the content on this website in light of the withdrawal of the United Kingdom from the European Union. If the site contains content that does not yet reflect the withdrawal of the United Kingdom, it is unintentional and will be addressed.

Foaia de parcurs pentru renovare NZEB si dezvoltare SRE în România

Share this Post:

NeZeR project logo

Proiectul NeZeR promoveaza implementarea si integrarea inteligenta a masurilor de renovare a cladirilor rezidentiale si implementarea surselor regenerabile de energie (SRE) utilizând criteriul Cladire cu Consum de Energie Aproape Egal cu Zero (NZEB)) pe piata europeana de renovare. Domeniul de aplicare al NeZeR este cel al locuintelor rezidentiale si al blocurilor de locuinte. Tipurile specifice de cladiri sunt selectate în fiecare dintre cele cinci tari partenere, în scopul de a alege cele mai reprezentative tipuri de cladiri.

 

Pentru a înlesni punerea în aplicare masurilor de renovare la nivel NZEB si implementarea SRE, au fost create foi de parcurs pentru NZEBR si SRE pentru Finlanda, Olanda, România, Spania si Suedia.

 

Foaia de parcurs pentru România include o analiza în ceea ce priveste factorii de blocaj în calea evolutiei NZEBR bazata pe starea generala efectiva a activitatii de renovare a cladirilor rezidentiale în România din punctul de vedere al principalelor parti interesate (guvern, autoritati locale, furnizorii de energie, firme de constructii, asociatii de proprietari, cercetare / inginerie / organizatii de consultanta, ESCO) punctul de vedere.