case studies

The Commission is in the process of updating some of the content on this website in light of the withdrawal of the United Kingdom from the European Union. If the site contains content that does not yet reflect the withdrawal of the United Kingdom, it is unintentional and will be addressed.

Passives office having obtained the Passif Plus label with in particular a large surface area of ​​photovoltaic panels. Treated Floor Area according to PHPP: 217 m2 Construction type: timber construction Year of construction: 2019   THERMAL ENVELOPE   Exterior wall:
Post date: 30 Mar 2021
Type: Spis

The renovation of this residential building locate in Munich was implemented in the framework of the FP7 funded E2Rebuild project:  
Post date: 29 Mar 2021
Type: Spis

The former fire station is a listed building, which was built in 1926 by architect Franz Baumgartner in the style of the architecture at the lake Wörther See. It is now used as a music school. The building is characterised by its strongly articulated gates on the main street façade. The large roof area is broken up by an enormous front gable. The building comprises two full floors, an attic, a partial basement and a turret room. The market town of Velden am Wörthersee implemented a comprehensive thermal-energetic renovation of the building.
Post date: 24 Mar 2021
Type: Spis

Fiddleback House provides a young family with contemporary living in a certified Passive House that respects the pristine alpine environment of its surrounds.   Through intelligent design and collaborative decision making, Fiddleback House is a striking example of an affordable home that meets world-leading standards in sustainability and comfort.  
Post date: 19 Mar 2021
Type: Spis

The 'Bale House' is the new Visitor Centre in Hastings Country Park Nature Reserve, funded by Hastings Borough Council with grant aid from the Interreg NWE programme.   From the foundations to facade, it is constructed from natural and recycled materials which are healthy, fireproof, breathable, and they lock up carbon from the atmosphere, recycling agricultural by-products.  
Post date: 16 Mar 2021
Type: Spis

The aim of the project and the associated construction measures is to repair the existing and restore the original condition.   The floor plans will be spatially and functionally separated, with the aim of consistently uncovering the core building from 1765 on all floors.  
Post date: 1 Mar 2021
Type: Spis

Brinova Arena Karlskrona is a multi functional venue suitable for both larger events and smaller sports activities. It is built to PHI Low Energy Standard and was completed in 2019.   Parties involved:  
Post date: 9 Feb 2021
Type: Spis

On the outskirts of Aarhus lies Lisbjerg Bakke, a 4,100m2 hybrid timber building and winner of the 2014 ‘sustainable social housing of the future’ competition.   In a joint venture between the architects and engineers, the full lifecycle of the building has been taken into consideration from the outset, with a flexible design that allows the reconfiguration of the building into new layouts or office space, and building components that can be easily upgraded.  
Post date: 29 Jan 2021
Type: Spis

Before the refurbishment started, the local authority had around 1,500 bedsits right across the city. Known as zero-bed units, they were small – usually no more than 26 square metres – and as they aged, they became progressively less attractive to tenants.   Moreover, the more unattractive the location, the more ‘de-tenanted’ they became. So began a vicious cycle of vacancy, dilapidation and social deterioration.  
Post date: 8 Jan 2021
Type: Spis

The Charles de Gaulle is a preschool and elementary school building located in Tourcoing, France.   It is a certified Passive House new build.   THERMAL ENVELOPE:   Exterior wall
Post date: 8 Jan 2021
Type: Spis