Practices

The Commission is in the process of updating some of the content on this website in light of the withdrawal of the United Kingdom from the European Union. If the site contains content that does not yet reflect the withdrawal of the United Kingdom, it is unintentional and will be addressed.

Commissioning-processen

Share this Post:

Commissioning i byggeriet er en proaktiv dialog- og kvalitetsstyringsproces, der fokuserer på totaløkonomi og installationernes samspil. Commissioning-processen sikrer det lavest mulige energiforbrug, et godt indeklima og velfungerende rammer for brugernes aktiviteter.

 

Målet med vejledningen er, at inspirere byggeriets parter til at bruge commissioning til at sikre byggeriets kvalitet og en energieffektiv drift.

 

Vejledningen er delt op i to dele:

 

  • Del 1 henvender sig primært til bygherrer og beskriver overordnet commissioning med udgangspunkt i fordele, ulemper og økonomi.
  • Del 2 gennemgår systematisk aktiviteterne i en commissioning-proces og henvender sig til de direkte involverede. De enkelte faser er udgangspunkt for en beskrivelse af de mest relevante aktiviteter.

I bilagene findes baggrundsmateriale og eksempler på værktøjer til at understøtte commissioning-processen, bl.a. commissioning-krav, -planer, -log og testparadigmer.