none

The Commission is in the process of updating some of the content on this website in light of the withdrawal of the United Kingdom from the European Union. If the site contains content that does not yet reflect the withdrawal of the United Kingdom, it is unintentional and will be addressed.

This hard-stone elementary school is located in Mulhouse in the Alsace region (north-eastern France), near the border with Germany. It is a listed building, since it was built in XXVIII sec as a spinning factory at a time which Mulhouse had an active textile industry and became a school in 1870. It has recently been retrofitted with a project balanced between low energy consumption and heritage preservation, with the availability of a constraint budget.  
Post date: 6 Iul 2020
Type: Caz

The building "L'Etape" was built in the early 1960s in the city of Charity sur Loire. It is a social housing building and the renovation aims to create spaces for temporary houses, training and short-term activities organized by the municipality.   The existing building presents a rectangular form on 4 levels and a total floor area of around 502m².  
Post date: 2 Iul 2020
Type: Caz

Alnatura Working Environment is in the city of Darmstadt in Germany, and has been designed by Haas Cook Zemmrich STUDIO2050. This building is an example of new construction realized with a people-centric and sustainable design approach.   The building is the working place of 500 employees on three floors with a floor area of approximately 10,000 m2.
Post date: 26 Iun 2020
Type: Caz

The building is used as a residential, and the aim of the renovation has been the conservation of the ancient walls of the medieval castle, considering modern comfort standards with the target of achieving a building ad a high standard of energy efficiency, (i.e. the NZEB standard).  
Post date: 23 Iun 2020
Type: Caz

The contest was aimed at a BBC 2005 Effinergie consumption level. We have reached the Passive level for the Media Library.  
Post date: 9 Iun 2020
Type: Caz

The renovation of the residential complex of Via Brescia is one of the interventions developed within the FP7 Smart City project SINFONIA.   The building is divided in 5 staircases with 7 floors and 21 apartments each, with an overall surface of around 32,000 m3 and it is managed by IPES-WOBI, the social housing Institute of the Province of Bolzano.  
Post date: 21 Mai 2020
Type: Caz

The 10 houses of Hem are the first homes rehabilitated in France to zero energy and any form of consumption guaranteed for 25 years. Energiesprong is an initiative initiated in the Netherlands in 2013. Vilogia tested in France the first prototypes of this approach on 10 houses built in 1950 in Hem near Lille. Vilogia aims to rehabilitate 500 homes over 5 years using the same method. The Energiesprong method is as follows: using the current technological tools (digital and industrial method) to rehabilitate a dwelling in 3 weeks.  
Post date: 7 Mai 2020
Type: Caz

An important public building in the most populated city of Zagreb county, Velika Gorica, this kindergarten was in need of energy renovation as it was expensive to run and uncomfortable for its occupants.  Having become an eco-school, the management realised that energy renovation was essential to underpin the new ethos of the school.  
Post date: 30 Apr 2020
Type: Caz

The Center for Sustainable Landscapes (CSL) is a 24,350-square-foot education, research and administration facility at Phipps Conservatory and Botanical Gardens, a public garden attraction in Pittsburgh, Pennsylvania, USA. Designed and built to generate all of its own energy while treating and reusing all water captured on-site, the first facility in the world to meet four of the world’s highest green construction standards- now adds the distinctive BREEAM Outstanding In-Use rating to its resume.  
Post date: 14 Apr 2020
Type: Caz

As a visible sign of the shift from fossil fuels to renewable energies, a former coal silo and heating plant in Basel is covered with coloured PV modules. The entire site is under heritage protection, the remodelled building was required to match the style and colour scheme of the site.  
Post date: 11 Mar 2020
Type: Caz